نقد سریال نوبت لیلی

نقد سریال نوبت لیلی

سریال نوبت لیلی، یکی دیگر از محصولات پلتفرم نماوا به نویسندگی مهدی شیرزاد، سروش چیت ساز، روح الله حجازی و به کارگردانی روح الله حجازی است.

قسمت اول سریال نوبت لیلی با مدت زمان پخش طولانی اش توانست مخاطبان زیادی را مجذوب ایده ی جذاب، جهان مرموز، طراحی صحنه و دکور، طراحی لباس زیبا، موسیقی هماهنگ با روایت و بازیگران نام آشنایش کند. اما در کمال تعجب و درست از قسمت بعدی سریال واجد تمام شرایط لازم برای ریزش این مخاطبان شد.

همچنین بخوانید : معرفی بازیگران سریال نوبت لیلی

نقد و بررسی سریال نوبت لیلی
بررسی و نقد سریال نوبت لیلی

نوبت لیلی مخاطب خود را فراموش می کند!

تیم نویسندگی و کارگردانی تلاش فراوانی برای ادغام المان های آشنای ژانر علمی تخیلی با داستان های اصیل ایرانی کرده اند و این را می توان اصلی ترین نقطه قوت سریال دانست، و تا همین جای کار این تلاش را بسیار زیبا و ستودنی برشمرد. اما به هر حال مدیوم تصویر، مدیوم بی رحمی است و حاصل کار از هر نیتی مهم تر. اصولا هر فیلم و سریالی که مخاطب خود را فراموش کند و غرق تعریف کردن روایتی شود که احتمالا خودش نیز از آن سر درنمی آورد، محکوم به طرد شدن است.

اینکه خروار خروار سوال بر سر مخاطب بی‌نوا بریزی و هیچ تلاشی برای پاسخ دادن به هیچ یک از این سوالات نکنی، حاصلی جز کلافگی و خستگی برای مخاطب به همراه نخواهد داشت. ریتم کند کار، ابهام و عدم خلق موقعیت های دراماتیک و جذاب در ادامه ی قسمت ها، ضربه ی مهلکی بر بدنه ی سریال نوبت لیلی زده است. نه قسمت از سریال گذشته است و هنوز شخصیت ها درگیر حل کردن اولین گره های داستانی اند. یعنی حتی خود کاراکترها نیز وارد مرحله ی جدیدی نشده اند چه برسد به مخاطب.

همچنین بخوانید : نقد فیلم روشن

مریلا زارعی در نوبت لیلی
مریلا زارعی در نقش روح انگیز

وابستگی بیش از حد دوربین به بازیگر نقش اول، پردیس احمدیه، آن هم با این بازی ضعیف، نریشن های طولانی مدت او، دقایق کش دار تاب بازی کردن یا قدم زدنش، تمرکز بر ادا و اطوارهای دختر و پدری او با حمید فرخ نژاد، تأکید چندین و چندباره بر خاص و ویژه بودن این کاراکتر در بین خواهرانش، همه و همه هجو است و زائد. فراری است رو به جلو برای طفره رفتن از تعریف روایت اصلی. اینکه چرا حجازی به جای به تصویر کشیدن روایت جذابی که دست برآن گذاشته، در حال بررسی موشکافانه ی نقش اول سریالش است، بسیار جای تعجب دارد. اینکه مدت زیادی از هر قسمت مجبور به تماشای پریشان گویی های لیلی باشیم، به جای اینکه مسحور رازهای گلبادی ها، گنج پنهانشان، روایت بهرام گور و همسرش شویم، همان دلیل دلسرد کننده ای است که از قسمت سوم به بعد گریبان مخاطب را می گیرد.

حجازی با نوبت لیلی طرحی نو بر پیکره شبکه نمایش خانگی انداخته

به شخصه، گاهی شیفته ی فضاسازی های سریال می شوم در بخش هایی که گذشته یا جهان های موازی به تصویر کشیده می شود. همچنین فضاهای کویری و در مقابل آن جنگلی، که در تلفیق با موسیقی بامداد افشار به زیبایی تمام از آب درآمده و هر لحظه به یادت می آورد نوبت لیلی هرچه که نباشد، جزو متفاوت ترین سریال های ایرانی است. اما صدحیف که کندی و گنگی روایت دوام این شیفتگی را بسیار کم می کند.

مطالعه بیشتر : نقد و بررسی سریال جیران

lily's turn 2022
lily’s turn series 2022

بازی بیشتر بازیگران پایین تر از سطح انتظار است. بازی حمید فرخ نژاد به شدت تکراری است. بازی مریلا زارعی به طرز عجیبی اگزجره است و پردیس احمدیه با آن لحن اعصاب خورد کنی که برای ایفای این نقش انتخاب کرده، سه نقطه ضعف جدی تیم بازیگران را تشکیل می دهند. درست برخلاف لادن مستوفی که به خوبی نقش را شناخته و با متانت و ابهت ویژه ای در نقش همسر بهرام گور ظاهر شده است. مستوفی از بازیگران گزیده کار سینمای ایران است که به شخصه هیچ بازی ضعیف یا حتی متوسطی از او به یاد ندارم. در نوبت لیلی نیز تقریبا تمام سکانس هایی که او در قاب حجازی است، از بهترین بخش های سریال به شمار می روند.

همچنین مهدخت مولایی، افسانه کمالی و راضیه منصوری که نقش خواهران لیلی را بازی می کنند بازی های روان و قابل قبولی ارائه می دهند. گرچه سناریو در ترسیم یک داستان منسجم حول محور این سه کاراکتر، بسیار با خساست رفتار کرده است. امین شعرباف که در سریال قورباغه خوش درخشید، این بار گویا حرف جدیدی برای گفتن ندارد و با همان سبک و سیاق بازی سابقش در حال ادای دیالوگ هاست. بازی باقی بازیگران نیز در دسته ی بازی های متوسط قرار می گیرد.

مطالعه بیشتر : نقد و بررسی سریال جادوگر

بازیگر ها و عوامل نوبت لیلی
بازیگران

کلام آخر

کلام آخر آن که با توجه به پخش نه قسمت از سریال و درجا زدن در موقعیت اولیه، حل نشدن بسیاری از معماهای اولیه ی داستان، و موکول کردن این اتفاق به قسمت های بعدی، می توان به این نتیجه رسید که سناریوی نوبت لیلی در بخش ایده پردازی، طرح مسأله و فضاسازی به همان اندازه موفق بوده که در پیش برد کشمکش ها و گره گشایی های در طول مسیر و ایجاد سوالات و موقعیت های دراماتیک جدید که به ویژه لازمه ی این ژانر است بسیار ضعیف عمل کرده است.

سریال نوبت لیلی از چه پلتفرمی منتشر می شود؟

سریال نوبت لیلی از طریق پلتفرم شبکه نمایش خانگی نما و در 23 قسمت تولید شده و پخش می گردد. این مجموعه از تاریخ 22 فروردین 1401 هر هفته دوشنبه ها ساعت 20:00 شب پخش می گردد.

خلاصه داستان و موضوع سریال نوبت لیلی چیست؟

این سریال درباره دختری به نام لیلی است که از طریق یک کتاب رازآلود و مرموز متوجه می شود که خود و خانواده اش تا کنون در زمان ها و مکان های مختلف و بسیاری زندگی کرده اند. حال نوبتِ «لیلی» است تا با رمزگشایی از این کتاب مرموز و با پیدا کردن تابلوی ارزشمند نیاکانش تصمیمی بگیرد تا به تمام این زندگی های زیسته معنا ببخشد

4/5 - (14 امتیاز)

👆به این مقاله امتیاز دهید👆
—- و –—-
نظرات خود را در بخش نظرات با من در اشتراک بگذارید!

اشتراک در
اطلاع از
7 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

هیچ نکته مثبی این سریال نداره
کپی خیلی ناشیانه ای از سریال های هالیودی کردند که اصلا نتونستند درست از آب در بیارند .
فیلنامه هم به نظر من هیچ قائده و داستانی نداره مثل یه کتاب تیکه و پاره ست که صفحه ها یکی در میان گم شده .از لحاظ کارگردانی و بازیگردانی هم هیچکدوم از بازیگر ها در حد استعداد واقعی خودشون ظاهر نشدند . من این فیلم رو تا قسمت ۷ دیدم و احساس کردم ارزش وقت گزاشتن به هیچ عنوان برای دنبال کردن نداره

به نظر من خیلی داستانش شبیه به کتاب کتابخانه نیمه شب هست .زندگی دوباره ،انتخاب هایی که زندگیرو میسازن

این سریال با سریال دارک و فیلم اینتراستلار مفهموم مشترکی رو نمایش میده حالا نمیدونم چرا سریال ساخت وطن به مذاق ما خوش نمیاد ومیگیم گنگ و نامفهمومه هیچ فیلم سریال و رمانی با مفهموم متافیزیکی قابل لمس و مفهموم برای همه نیست وقطعا افرادی که فیلم و سریال آبدوغ خیاری میبینن از این سریال خوششون نمیاد. من واقعا کار نویسنده و کارگردان رو تحسین میکنم بابت اینکه سریالی ساختن که ادم رو وادار به تفکر میکنه. من بتازگی کتاب کافکا درکرانه رو خوندم ومفهوم دریچه های که هرازچندگاهی به این دنیا باز میشه در کتاب موراکامی و این سریال کاملا همخوان هست واقعا جای تحسین داره که درایران همچنین سریالی با مفهوم متافیزیکی ساخته شده که مانندش تابحال ساخته نشده و بهتره بهونه گیری و اینکه بگیم علف دم در خونمون بود میده حمایت کنیم.

به نظرم من این سریال در سطح بین الملل هست.
واقعال فوق العاده هست و گویا یک کارگردان هالیوودی این رو ساخته.
سر طراحی صحنه و حرکت دوربین بگیر تا سناریوهای فوق العاده و مدیریت دقیق رفت آمد افراد در پلان ها.
بیایید یه مقدار هنر رو سرلوحه کار قرار بدیم و به جای چرت و پرت هایی مثل سریال جادوگر، روزی روزگاری مریخ، ساخت ایران، حرفه ای و ملکه گدایان، سریال‌هایی که این همه زحمت براشون کشیده شده رو نگاه کنیم و از دید هنری و آموزنده بهش نگاه کنیم.

منم که الان قسمت چهارم سریال رو دارم میبینم ولی هنوز هیچی ازش سر در نیاوردم

این سریال موضوعش جدید نیست.(شاید تو سریالهای ایرانی جدید باشه) این سریال رو تا الانش، میشه یه کاریکاتور از سریال Dark دید. مثل همیشه کپی کردند و با کیفیت خیلی خیلی …پایین، کپی خیلی بدی کردند…. بدترین چیزش اینه که هیچ جا نگفتند که اینو از داستان اون سریال ایده گرفتند.

اینکه سریال رو کپی دارک بدونی واقعا برام درباره سطح درکت سوال ایجاد می کنه، داستان بهرام گور و نگاره های دو نیم شده چه ربطی به دارک داره؟ فقط چند بار اسم دنیای موازی میاد که باز هم با دارک متفاوته، دارک سفر زمانی بود تا دنیای موازی!
قبایل گلباد و سیگان رو من توی دارک و امثالش ندیدم و جالبه هر کی سریال رو میبینه فکر میکنه تقلبی از سریال مورد علاقه اشه… یکی گفته بود کپی وست ورلده!!!!!

7
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسیدx