نقد سریال یاغی

نقد سریال یاغی

سریال یاغی آخرین ساخته‌ی محمد کارت است که توسط پلتفرم فیلمیو پخش می‌شود و از همان قسمت‌های ابتدایی مورد اقبال مخاطبان قرار گرفته است. در ادامه با بررسی و نقد سریال یاغی با من همراه باشید.

سریال یاغی ادامه ‌ی آثار قبلی کارت است. همان فضای آشنا که در فیلم مستندهای خون مردگی و آوانتاژ و در فیلم سینمایی شنای پروانه و حتی فیلم کوتاه بچه خور شاهدش بوده ایم. این بار هم معضل اصلی شخصیت ها محله است. محله ای پایین شهری با فرهنگ لاتی گری. دیگر می شود تولید آثاری با محوریت محله‌های به شدت پایین شهری را، برند کاری محمد کارت دانست. این انتخاب را می‌توان تا حدودی هوشمندانه دانست. هوشمندانه از این جهت که هر چه در بررسی آثار کارت پیش می‌رویم، شاهد افزایش مهارت او در به تصویر کشیدن روایت، در دل چنین فضاسازی خاصی می‌شویم. گویی دیگر هیچ نقطه‌ی مبهم و تاریکی از چنین فضایی در جهان ذهنی کارت باقی نمانده است. از شخصیت های ریز و درشت با ویژگی های منحصر بفردشان گرفته تا دیوارنوشته ها.

همچنین بخوانید : معرفی بازیگران سریال یاغی

نقد و بررسی سریال یاغی ساخته ی محمد کارت
بررسی و نقد سریال یاغی

انتقال مدیوم از سینما به سریال نیز، این فرصت را برای کارت فراهم کرده است که بیشتر از قبل وارد جزییات زندگی آدم های داستانش شود. جزییاتی که به شدت مورد علاقه ی کارت هستند و اشتیاق عجیبی در به تصویر کشیدنشان دارد.

نقد و بررسی سریال یاغی؛ این مجموعه دغدغه های اصلی محمد کارت را به تصویر می کشد!

هدفی که کارت در سفر ایستگاهی جواد عزتی در شنای پروانه نیز به دنبال محقق کردنش بود اما قطعا سریال یاغی، بهترین فرصت برای به تصویر کشیدن هر آن چیزی است که دغدغه‌ ی اصلی کارت است.

یکی از دست آوردهای گریز زدن به زیرلایه های بافت محله‌هایی با فرهنگ لاتی گری، در شنای پروانه، کشف استعداد بازیگری علی شادمان در چنین نقشی بود. ملاقات حجت (جواد عزتی) و اشکانِ (علی شادمان) شنای پروانه، یکی از بهترین سکانس های این فیلم از آب درآمد و تبدیل شد به سکوی پرتاب جدیدی برای این بازیگر جوان. علی شادمان بازیگری همیشه دست پر است. همیشه غافلگیری های ظریفی در بازی هایش دارد و نگاه مخاطب را به خوبی دنبال خود می‌کشد. اوج این ریزه‌کاری ها را ابتدا در دیوار به دیوار و سپس در می خواهم زنده بمانم شاهد بودیم. بازیگری مستعد، باهوش و دور از حاشیه.

علی شادمان - الیکا ناصری
علی شادمان و الیکا ناصری

در تمام قسمت اول از سریال یاغی در حال لذت بردن از بازی متفاوت شادمان بودم. بازی اش گاهی نقص هایی داشت، گاهی از نقش بیرون می زد اما شمای کلی ای که از جاوید برای مخاطب ترسیم شد، مورد قبول و شایسته ی تحسین است.

با وجود اینکه علی شادمان نقش اول سریال و در کانون توجه است، اما آنچه یاغی را به اثری دلچسب تبدیل کرده، حاصل کار یک تیم بازیگری حرفه‌ای و کاربلد و البته مخاطب پسند است. پارسا پیروزفر، طناز طباطبایی، عباس جمشیدی فر، امیرجعفری، مه‌لقا باقری و … که همه و همه به زیبایی از پس نقشی که به آنها محول شده برآمده اند، حتی چهره‌ی تازه معرفی شده ی سریال یعنی الیکا ناصری.

همچنین بخوانید : نقد و بررسی فیلم شنای پروانه

امیر جعفری - عباس جمشیدی فر
امیر جعفری و عباس جمشیدی فر

بررسی داستان و فیلمنامه ی یاغی

تمام این ها را بگذارید کنار داستان نسبتا پر کشش و پر تعلیقی که بر اساس رمانی به نام سالتو است و به قلم پدرام پورامیری، حسین دوماری و کارت به فیلمنامه تبدیل شده است و کارگردانی قابل قبول و امتحان پس داده ی محمد کارت.

شادمان در یاغی پسری جوان به نام جاوید را زندگی می‌ کند که با تمام مشکلات و محرومیات های حول زندگی اش، میل به خلاف کردن ندارد. او نه که نتواند، نه که نیروی کافی نداشته باشد، نه که آدم بزدلی باشد، بلکه فقط به این دلیل که سالم زندگی کردن را انتخاب کرده، مسیر خود را ازجهان اطرافش جدا کرده و با اکثر اهالی محله متفاوت است. رابطه ی زیبا و پراحساس او با خواهرش و نفوذ صحیحی که خواهر بر او دارد، یک جهان پاک کوچک محافظت شده، در جهان سیاه اطرافشان ایجاد کرده که آنها را از فرو رفتن در لجنزار مصون نگه داشته. این خواهر و برادر دست و پا می زنند که همرنگ آن جماعت نشوند و این تلاش مقدس به مذاق دیگرانی که تا خرخره درگیر سیاهی اند خوش نمی آید. پس هر مانعی که بتوانند می تراشند تا مبادا کسی جرأت کند و خود را از آن محله بیرون بکشد و آن ها را در قهقرای اخلاقی ای که به آن مبتلا شده اند تنها بگذارد.

همچنین بخوانید : نقد و بررسی سریال جیران

پارسا پیرورفر در سریال یاغی قسمت اول
پارسا پیروزفر در نقش بهمن

نکته ی پایانی قابل ذکر درباره ی آخرین اثر کارت، تقابل این محله ی آشنا با طبقه ی اشرافی جامعه است. پارسا پیروز فر و طناز طباطبایی در واقع نقش انسان هایی را ایفا می کنند که از شائوشنکی که جاوید و خواهرش در آن زندگی می کنند رهایی یافته اند، اما ظاهرا دیروز خود را فراموش نکرده اند.

مطالعه بیشتر : نقد سریال جادوگر

rebel series review
مجموعه شبکه نمایش خانگی یاغی – 1401

موضوع سریال یاغی چیست؟

سریال یاغی ادامه ‌ی آثار قبلی محمد کارت است. همان فضای آشنا که در فیلم مستندهای خون مردگی و آوانتاژ و در فیلم سینمایی شنای پروانه و حتی فیلم کوتاه بچه خور شاهدش بوده ایم. این بار هم معضل اصلی شخصیت ها محله است. دیگر می شود تولید آثاری با محوریت محله‌های به شدت پایین شهری را، برند کاری محمد کارت دانست.

جاوید در سریال یاغی چه شخصیتی دارد؟

جاوید پسری است که با تمام مشکلات و محرومیات های حول زندگی اش، میل به خلاف کردن ندارد. او نه که نتواند، نه که نیروی کافی نداشته باشد، نه که آدم بزدلی باشد، بلکه فقط به این دلیل که سالم زندگی کردن را انتخاب کرده، مسیر خود را ازجهان اطرافش جدا کرده با اکثر اهالی محله متفاوت است.

خلاصه داستان این سریال از چه قرار است؟

جاوید نوجوانی است که از ابتدای زندگی با سختی‌های بسیار بزرگ شده و روی پای خود ایستاده است. او سعی دارد برای بهتر شدن زندگی خود اثبات کند که پسر محمود گنجی است. او در این مسیر با اتفاقات بسیار زیادی مواجه می‌شود و…

2.9/5 - (8 امتیاز)

👆به این مقاله امتیاز دهید👆
—- و –—-
نظرات خود را در بخش نظرات با من در اشتراک بگذارید!

اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سلام و عرض ادب
بسیار خوب نوشتید خانم لطیفی گرامی
تا الان سریال خوبی بوده و کارگردان در کل خوب تونسته تمامی عناصر در کنار هم چفت وبس بکنه و موسیقی متن را هارمونیک بکنه با لوکشین ها، با میزانس، بازی ها و الی…
به جز چند سکانس که بازی بازیگران کمی تصنعی بوده و البته به نظرم قابل چشم پوشی هستش.
شناسنامه که مساوی است با هویت؛ حلقه گمشده سریال، آغاز تمامی ماجراها بود و تا آخرین قسمت این سریال باید این موضوع فراموش نشود.
باید صبر بکنیم و ببینم آیا تا آخر این سریال قرص و محکم ادامه خواهد داد. و البته نکته دیگر این است که این سریال اقتباس وفادارانه ای نسبت به رمان سالتو نداشته است. بلکه فقط تا الان نگاهی به رمان کرده اند.
قلمتان سبز و مانا
👌👌👌👌🌺☺️

1
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسیدx